Borstvoeding

Borstvoeding en krampjes

Het is niet gek als je baby darmkrampjes heeft, het komt veel voor bij baby’s. Het maag- en darmstelsel van je baby is nog in ontwikkeling. Je kunt krampjes herkennen aan huilen en onrustig zijn, lichaam strekken en trappelende voetjes. Krampjes zijn meestal het ergst tussen de 6 en 7 weken en verdwijnen meestal vanzelf na 3 maanden. Bij krampjes huilt je baby veel en is onrustig, vooral na de voeding. Vaak strekt hij/zij zich helemaal uit, is het gezichtje rood aangelopen, de ogen gesloten, de vuisten gebald en trappelt je baby met zijn/haar beentjes of trekt ze op. Vaak voelt het buikje gespannen aan of ziet er gezwollen uit en kan je baby last hebben van winderigheid. Soms hoor je het buikje zelfs borrelen.

Het kan helpen om je baby halverwege de voeding even te laten uitrusten en na het voeden een boertje te laten. Zorg dat het drinktempo tussen de 15 en 20 minuten ligt. Een warm bad en een zachte buikmassage (met de klok mee) kunnen ook wonderen doen.

Als je borstvoeding geeft is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag eten. Lees daar meer over: Eten en borstvoeding geven

Menu