De fles geven

Waar- en wanneer voed ik mijn baby?

Waar kan ik voeden?
Voeden kan in principe echt overal. Als je het fijn vindt, kies dan een rustig plek en zorg voor weinig afleiding, dus zet de televisie uit, demp de muziek en leg je telefoon even weg. Ook kan het prettig zijn voor je baby als er niet te veel omgevingslawaai en andere prikkels zijn.


Wanneer moet ik voeden?
Je baby kan zelf heel goed bepalen hoe vaak en hoeveel hij/zij wil drinken. Baby’s zijn ontzettend goed in aanvoelen wanneer ze honger hebben maar vooral ook wanneer ze verzadigd zijn. Probeer hierop te vertrouwen en realiseer je ook dat elke baby anders is en een ander ritme en behoeftes heeft. In de eerste 6 weken zal er sowieso nog weinig sprake zijn van een ritme.


Hoe weet ik of mijn baby honger heeft?
Er zijn geen strikte hoeveelheden of voedingsschema’s waar je je aan moet houden, je baby zal zelf aangeven wanneer hij/zij honger heeft en geef dan ook gewoon zo vaak als je baby hierom vraagt (voeden op verzoek). Op de  verpakkingen van flesvoeding staat een advies voedingsschema. Dit is een richtlijn.

Signalen van honger
Tijdens het slapen
Minder diep gaan slapen, snelle oogbewegingen onder de oogleden Zoekgedrag gaan vertonen Handjes naar de mond brengen, op de vuistjes of vingers sabbelen
Bij het wakker worden
Onrustig worden, verhoogde alertheid Smakkende of klikkende geluidjes maken Bewegen van de armen of benen Draaien en kronkelen Mondje bewegen en openen, happende bewegingen maken
Menu